Česká vláda schválila rozpočet na budúci rok

NETKY.SK • 25 September 2013, 14:15 • 2 min
Česká vláda schválila rozpočet na budúci rok

PRAHA - Česká úradnícka vláda schválila v stredu návrh rozpočtu na rok 2014. Počíta v ňom s deficitom menším ako 3 percentá hrubého domáceho produktu (HDP).

slovakia

left justify in out

Povedal to pre agentúru Reuters nemenovaný zdroj. Nie je však isté, či rozpočet prejde parlamentom, keďže dolná komora bola rozpustená a v nasledujúcich týždňoch sa nemusí opäť zísť, keďže predčasné voľby sú naplánované na 25. až 26. októbra. Nový parlament môže rozpočet zamietnuť alebo oneskoriť jeho schválenie, čo by znamenalo obmedzenie výdavkov na začiatku roku 2014. 

V návrhu rozpočtu úradnícka vláda počíta s ekonomickým rastom v budúcom roku na úrovni 1,3 percenta. Ide tak o revíziu smerom nahor, keďže skorší odhad uvádzal rast o 0,8 percenta. Návrh rozpočtu počíta s deficitom v sume 112 mld. českých korún (CZK). Predchádzajúca vláda plánovala na budúci rok nižšie výdavky rozpočtu o 24 mld. CZK, príjmy o 17 mld. CZK a deficit v sume 105 mld. CZK, citoval v stredu bývalého ministra financií Miroslava Kalouska denník Mladá fronta Dnes. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies