Česká vláda schváli Zemanovu cestu do Moskvy

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 09:08 • 2 min
Česká vláda schváli Zemanovu cestu do Moskvy

PRAHA - Kritici českého prezidenta Miloša Zemana, ktorým prekáža jeho plánovaná účasť na slávnostnej vojenskej prehliadke v Moskve pri príležitosti 70. výročia konca druhej svetovej vojny, podľa všetkého neuspejú. Vláda nevypočuje ich výzvy a preplatenie nákladov na cestu mu schváli, konštatoval dnes spravodajský server Novinky.cz, on-line magazín denníka Právo.

slovakia

left justify in out

Ministri vládneho kabinetu premiéra Bohuslava Sobotku totiž majú na stole návrh šéfa českej diplomacie Lubomíra Zaorálka (ČSSD), ktorý počíta s finančnou úhradou Zemanovej cesty na pozvanie ruského prezidenta Vladimira Putina. A niet pochýb, že vláda na cestu prikývne, i keď s ňou niektorí členovia majú problém.

 

Zaorálkov úrad v dokumente, ktorý má denník Právo k dispozícii, výslovne navrhuje, aby vláda cestu vzala na vedomie a uhradenie nákladov odsúhlasila.

 

Podľa dostupných informácií sa doposiaľ ešte nestalo, žeby vláda zahraničnú cestu prezidentovi republiky preplatiť odmietla - aj keď napríklad v minulosti niekdajší premiér Jiří Paroubek (ČSSD) hrozil Václavovi Klausovi, že mu vláda cesty zakáže, pokiaľ nebude zachovávať proeurópsky kurz kabinetu.

Premiér Sobotka (ČSSD) však už dal pred niekoľkými dňami najavo, že jeho vláda nebude Zemanovi v ceste do Moskvy nijako brániť, tvrdia Novinky.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies