Česká vláda dala premiérovi mandát navrhnúť EÚ záložný plán, ak Turecko zlyhá

NETKY.SK • 17 Február 2016, 12:36 • 2 min
Česká vláda dala premiérovi mandát navrhnúť EÚ záložný plán, ak Turecko zlyhá

PRAHA - Česká vláda dala dnes premiérovi Bohuslavovi Sobotkovi mandát navrhnúť na summite Európskej únie tento týždeň záložný plán pre prípad, že Turecko v stanovenej lehote nezmierni tok migrantov do Európy. Informovali o tom české médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera Novinky.cz zo schváleného mandátu vyplýva, že bude treba vytýčiť nové hranice. Český rozhlas citoval štátneho tajomníka pre európske záležitosti Tomáša Prouzu, ktorý novinárom povedal, že ak Turecko dohodu s EÚ do niekoľkých týždňov nesplní, Česko sľúbilo Bulharsku podobnú pomoc, akú už teraz poskytuje Macedónsku.


Cieľom je zastaviť tok migrantov do EÚ na balkánskej ceste. Premiéri krajín Vyšehradskej štvorky sa v pondelok na mimoriadnom summite v Prahe zhodli na tom, že EÚ by mala viac podporiť vlastné opatrenia na ochranu hraníc.


Zasadnutie Európskej rady v dňoch 18. a 19. februára bude venované britským požiadavkám na reformu EÚ a aktuálnej situácii v oblasti migrácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies