Česká stávková spoločnosť Fortuna ovládne rumunský stávkový trh

NETKY.SK • 23 Február 2017, 13:05 • 2 min
Česká stávková spoločnosť Fortuna ovládne rumunský stávkový trh

PRAHA - Česká stávková spoločnosť Fortuna Entertainment ovládne rumunský stávkový trh. Od Američanov kupuje skupinu Hattrick Sports, ktorá podniká v Rumunsku, Chorvátsku a Španielsku. Za firmu zaplatí 85 miliónov eur. Transakciu ešte musí schváliť rumunský protimonopolný úrad.

slovakia

left justify in out

Fortuna posilňuje svoju pozíciu na trhoch v juhovýchodnej Európe. Oznámila, že sa dohodla na kúpe 100-% podielu v stávkovej kancelárii Hattrick Sports Group, ktorá sídli v Írsku. Jej vlastníkom je rovnomenná spoločnosť zo Spojených štátov.

 

Hattrick Sports Group je vlastníkom Casa Pariurilor, najväčšej stávkovej kancelárie v Rumunsku a druhej najväčšej stávkovej kancelárie v Chorvátsku, PSK a je tiež spoluvlastníkom stávkovej kanceláriu Luckia v Španielsku. Hodnota transakcie je 85 miliónov eur, ďalších až 50 miliónov eur zaplatí Fortuna v závislosti od hospodárskych výsledkov získaných aktív.

 

"Na regionálnej úrovni budeme kombinovať prednosti oboch spoločností, aby sme vytvorili čo najatraktívnejšiu ponuku pre zákazníkov, lepšie príležitosti pre našich zamestnancov a obchodných partnerov, čo tiež zvýši hodnotu pre našich akcionárov," uviedol v tlačovej správe Per Widerström, generálny riaditeľ spoločnosti Fortuna Entertainment Group.

 

Akcie Fortuny dnes na pražskej burze oslabili približne o 1 % a obchodujú sa okolo úrovne 95 Kč (3,52 eura).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona