Česká spoločnosť Škoda Transportation vlani takmer strojnásobila zisk

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 17:53 • 2 min
Česká spoločnosť Škoda Transportation vlani takmer strojnásobila zisk

PRAHA - Česká strojárska skupina Škoda Transportation vykázala minulý rok čistý zisk vo výške 1,57 miliardy Kč (58,79 milióna eur), takmer trikrát viac než za predchádzajúci rok. Tržby však klesli na 15,7 miliardy Kč z rekordných 16,4 miliardy Kč v roku 2015.

slovakia

left justify in out

Ako dnes uviedla hovorkyňa skupiny Lubomíra Černá, zisky v roku 2015 významne ovplyvnili investície do technického a technologického vybavenia celej skupiny.

 

"Výrazný vplyv na výšku ziskov mala v roku 2015 aj akvizícia fínskej spoločnosti Transtech a s tým spojené náklady," spresnila v reakcii na otázku Noviniek Černá.

 

Škoda Transportation vyrobila vlani 87 nízkopodlažných moderných električiek, ktoré dodala napríklad do Helsínk, Bratislavy či Prahy. Skupina vyprodukovala aj viac než 10 dvojpodlažných vozňov pre fínsku železnicu, súpravy metra pre Petrohrad a lokomotívy pre nemeckú železničnú spoločnosť Deutsche Bahn.

 

K ďalším kľúčovým objednávkam patrili podľa Černej električky pre nemecký Chemnitz, turecký Eskişehir alebo lotyšské hlavné mesto Riga.

(1 EUR = 26,704 CZK)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies