Česká spoločnosť Arriva zavedie prvú priamu vlakovú linku do Nitry

NETKY.SK • 26 Október 2016, 16:47 • 2 min
Česká spoločnosť Arriva zavedie prvú priamu vlakovú linku do Nitry

PRAHA - Česká dopravná spoločnosť Arriva plánuje s decembrovým príchodom nového cestovného poriadku výrazne posilniť svoju prítomnosť na českých a slovenských koľajniciach. Novinkou je najmä zavedenie spoja z Prahy do Nitry. Bude to prvá priama vlaková linka medzi obidvomi mestami. Informoval o tom server E15.cz.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti Arriva smerom na Slovensko prevádzkuje iba víkendové spoje medzi Prahou a Trenčínom. "Chceme lepšie obslúžiť región stredného Považia, ktorý nemá priame vlakové spojenie s Českom," povedal šéf Arrivy Daniel Adamka.

 

Ako dodal, k rozhodnutiu predĺžiť linku do Nitry viedla okrem iného veľká obsadenosť trenčianskych vlakov. Už od decembra sa počet vlakov zdvojnásobí, od apríla potom firma zavedie každodennú prevádzku.

Vlak do Nitry sa spočiatku bude vysielať iba v piatok popoludní, späť sa bude vracať v sobotu. Doplní ho nedeľný vlak do Trenčína, ktorý pôjde v ten istý deň späť. Od apríla budúceho roka bude jazdiť popoludňajší spoj do Nitry každý deň, ranný spoj s konečnou v Trenčíne bude vyrážať okrem nedele aj v piatok a sobotu. Počas letnej sezóny od júna do októbra sa z neho rovnako stane každodenný spoj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies