Česká republika vycvičí 31 irackých pilotov

NETKY.SK • 17 September 2014, 17:40 • 2 min
Česká republika vycvičí 31 irackých pilotov

PRAHA - a letisku vo východočeských Pardubiciach absolvuje výcvik 31 pilotov z Iraku, ktorí sa budú učiť lietať na ruských dopravných vrtuľníkoch.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes spravodajský server iDNES.cz. 
     

Ročný výcvik irackých pilotov by mal zaisťovať štátny podnik LOM Praha, ktorému patrí letecké centrum v Pardubiciach. Firma, špecializovaná na opravy vrtuľníkov, by mala na príslušnom kontrakte, ktorý je už podpísaný, zarobiť niekoľko stoviek miliónov korún.
     

Školenie irackých pilotov bude prebiehať od začiatku budúceho roku vo vojenskej zóne pardubického letiska a nebude mať vplyv na prevádzku jeho civilnej časti. 
     

Polícia ČR v utorok vyjadrila pripravenosť poskytnúť bezpečnostným silám irackého Kurdistanu špecialistov na výcvik pyrotechnikov a policajtov. 
     

Česká vláda okrem toho ponúka irackej strane aj cvičenie príslzšníkov irackej civilnej obrany a integrovaného záchranného systému v kurdskom autonómnom regióne. 
     

Praha už predtým schválila dodávku 500 ton munície pre irackých Kurdov v hodnote takmer 1,5 milióna eur, ako aj predaj ľahkých bojových lietadiel typu L-159 do Iraku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies