Česká republika otvorí dve nové zariadenia pre utečencov

NETKY.SK • 9 September 2015, 14:40 • 2 min
Česká republika otvorí dve nové zariadenia pre utečencov

PRAHA - Česká republika otvorí v nasledujúcich mesiacoch dva nové utečenecké tábory s kapacitou 400 ľudí, oznámil v utorok večer český minister vnútra Milan Chovanec.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu vnútra podľa informácií rakúskej agentúry APA dodal, že takýto počet záchytných zariadení je pre Prahu postačujúci vzhľadom na to, že migranti aj tak nechcú ostávať v Českej republike.

 

Utečenecké zariadenie v obci Drahonice v okrese Louny v západných Čechách by malo začať fungovať do konca roka a druhé z plánovaných vláda otvorí v obci Balková v okrese Plzeň-sever v januári 2016. Vybudovanie tábora v obci Balková by malo podľa Chovanca stáť maximálne 20 miliónov korún (zhruba 739.000 eur).

 

"Okolitým obciam sme sľúbili vybudovanie plota," uviedol Chovanec s tým, že v Balkovej by mohlo byť ubytovaných do 2000 utečencov. "Snažíme sa nájsť objekty, ktoré by boli vhodné, napríklad bývalé väznice," pokračoval Chovanec s tým, že podľa neho nemá význam vyhadzovať veľké množstvo verejných prostriedkov. "Nevieme, ako sa bude migračná vlna vyvíjať," dodal. Pokiaľ sa však udeje niečo neočakávané, je Česko pripravené otvoriť ďalšie zariadenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona