Česká republika má nový rekord: Hubárovi namerali 8,83 promile alkoholu v krvi!

NETKY.SK • 24 September 2018, 10:45 • 2 min
Česká republika má nový rekord: Hubárovi namerali 8,83 promile alkoholu v krvi!

PRAHA - Lekári nemocnice v českom Krnove neverili vlastným očiam po tom, čo odobrali krv zranenému hubárovi, ktorého do nemocnice priviezla záchranka.

slovakia

left justify in out

Prístroj ukázal neuveriteľných 8,83 promile alkoholu v krvi, čo je s veľkou pravdepodobnosťou nový český rekord.

Štyridsaťjedenročného muža, ktorý si pri návrate z lesa poranil členok, keď zle stúpil na vetvu, priviezla sanitka do nemocnice v sobotu popoludní. Muž utrpel komplikovanú zlomeninu v oblasti členku, ktorú bolo nutné riešiť operáciou. Lekár sa pacienta opýtal, či pil alkohol, pretože sa mu zdalo, že horšie artikuluje. "Muž priznal jeden a pol piva, ktoré vypil po úraze. V rámci predoperačného vyšetrenia sme mu nechali urobiť krvné odbery na prítomnosť etanolu v krvi. Po prepočítaní hodnôt sme zistili, že má pacient v krvi 8,83 promile alkoholu," povedal ortopéd Jiří Stošek. Operácie sa muž preto dočkal až 24 hodín po prijatí do nemocnice, keď úplne vytriezvel.

Ako povedal hovorca krnovskej nemocnice Jiří Krušina, ktorý po podobných prípadoch pátral v dostupných archívoch médií, pacient prekonal traktoristu Milana Čurdu, ktorého pred rokmi zadržali policajti za volantom fekálneho vozidla. Ten vtedy nadýchal osem promile alkoholu. Svetový rekord podľa hovorcu drží Poliak Andrzej W. (45), ktorý nadýchal 12,3 promile po oslave s kamarátmi. Svetový rekord medzi ženami má Francúzka, ktorá mala po autonehode pri Nantes v krvi 11 promile alkoholu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies