Česká republika chce viac chrániť zvieratá: Plánujú zakázať ich vystupovanie v cirkusoch!

NETKY.SK • 23 Október 2018, 11:11 • 2 min
Česká republika chce viac chrániť zvieratá: Plánujú zakázať ich vystupovanie v cirkusoch!

České cirkusy sú známym fenoménom, no čoskoro sa zrejme poriadne zmenia. K lepšiemu.

slovakia

left justify in out

Mnohí ľudia nemôžu o cirkusoch, v ktorých sa vystúpení zúčastňujú aj zvieratá, ani počuť. A niet sa čo čudovať. Kočovný život v často veľmi neuspokojivých podmienkach a tvrdá drezúra nie je to, čo by akémukoľvek druhu prospievalo. Aj preto sa už neraz pri stanoch a maringotkách cirkusov konali protesty aktivistov, ktorí sa takto snažili upozorniť na pálčivú problematiku. Zdá sa, že táto téma sa konečne aj v Česku dostáva do popredia.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Zmenu zákona týkajúceho sa ochrany zvierat iniciovalo tamojšie ministerstvo poľnohospodárstva, ktoré tvrdí, že akékoľvek zviera nesmie byť týrané a musí mať zákonom stanovenú ochranu. V podstate by išlo o rozšírenie už platného zákazu, ktorý reguluje vystupovanie nosorožcov, hrochov, žiráf a novorodených primátov.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Zákaz vystupovania zvierat v cirkusoch už platí napríklad v Taliansku, Grécku či Holandsku. Česká republika by teda mohla byť ďalšou krajinou v poradí, čím by bezpochyby potešila všetkých aktivistov aj milovníkov týchto bezbranných stvorení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies