Česká pošta sťahuje novú známku s Karlom IV. pre preklep v latinskom nápise

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 17:45 • 2 min
Česká pošta sťahuje novú známku s Karlom IV. pre preklep v latinskom nápise

PRAHA - Česká pošta sťahuje z predaja chybnú novú známku s portrétom Karola IV. v hodnote 54 Kč. V latinskom nápise známky, vydanej k 700. výročiu narodenia tohto rímskeho cisára a českého kráľa, totiž došlo k zámene dvoch písmen, citoval dnes server Novinky.cz hovorcu pošty Matyáša Vitíka.

slovakia

left justify in out

Namiesto Karolus Quartus je na aršíku napísané Karolus Quatrus. Chybných známok sa predalo doteraz okolo 20.000, "preto známka nebude v budúcnosti cennou z hľadiska svojej tržnej ceny, ale bude skôr raritou v ráde desiatok tisíc kusov," povedal Vitík.

 

"Z aršíkov, ktoré boli stiahnuté, pošta použije známky, ktoré naďalej platia a ktoré využije v rámci poštových služieb," dodal. Známka bude znova vytlačená v náklade 35.000 kusov. Jej autorom je Jan Kavan a verejnosti bola slávnostne predstavená minulý týždeň v stredu v pražskom Karoline.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies