Česká polícia žiada o pomoc pri pátraní po lupičoch iPhonov

NETKY.SK • 24 Január 2014, 17:25 • 2 min
Česká polícia žiada o pomoc pri pátraní po lupičoch iPhonov

PRAHA - Česká polícia pátra po dvoch zatiaľ neznámych lupičoch, ktorí na diaľnici D2 prepadli dvojčlennú posádku bieleho dodávkového vozidla typu Mercedes Benz, prepravujúceho telefóny Apple iPhone 5S 16 GB určené pre slovenský trh.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo už 13. decembra 2013 po 18.00 h neďaleko česko-slovenských hraníc na 59. kilometri diaľnice D2. Polícia však o kauze informovala až teraz a súčasne požiadala o pomoc verejnosť. Prípadní svedkovia sa majú ozvať na linku 158.

Smartfóny prepravovali celkom dve dodávky. Vodič jednej z nich páchateľom zastavil, pretože podľa neho pôsobili ako cestná policajná hliadka. Namiesto očakávanej kontroly však muži rozbili predné okno vozidla i sklené výplne dverí, vytiahli šoféra a jeho spolujazdkyňu z auta, spútali ich lepiacimi páskami a na hlavy im nasadili kukly, informoval server iDNES.cz s odvolaním sa na policajného hovorcu Bohumila Maláška.

Lupiči potom prenikli násilím do dodávky a z 2630 smartfónov si odniesli veľkú väčšinu. V úložnom priestore nechali iba necelých 500 kusov, čím majiteľovi spôsobili škodu za najmenej 30 miliónov korún.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies