Česká polícia zhabala 599-tisíc korún podozrivému z metanolovej kauzy

NETKY.SK • 11 Október 2012, 14:01 • 2 min
Česká polícia zhabala 599-tisíc korún podozrivému z metanolovej kauzy

Česká polícia zhabala 599-tisíc korún podozrivému z metanolovej kauzy - Krimi Policajtov na podozrivý účet upozornili špecialisti z finančného analytického útvaru ministerstva financií. Muž, ktorému pred pár dňami polícia skonfiškovala 599.

slovakia

left justify in out

img

Policajtov na podozrivý účet upozornili špecialisti z finančného analytického útvaru ministerstva financií.

Muž, ktorému pred pár dňami polícia skonfiškovala 599.000 českých korún (takmer 24.000 eur) na účte, sa k nim podľa kriminalistov dostal vďaka jedovatému alkoholu, ktorý si v Českej republike vyžiadal 28 smrteľných obetí. Dnes o tom informoval český spravodajský portál iDNES.cz.

Policajtov na podozrivý účet upozornili špecialisti z finančného analytického útvaru ministerstva financií. "Kriminalisti zistili, že v septembri 2012 mal jeden z obvinených mužov v kauze metyl nechať založiť žene z Ukrajiny dva bankové účty (bežný a sporiaci). Ako disponent k účtom sa však mal nechať zapísať práve on," oznámil hovorca protikorupčnej polície Jaroslav Ibehej. Obvinený v banke všetko vybavoval a ako kontaktný údaj uviedol svoju e-mailovú adresu.

Následne mal na bežný účet v štyroch vkladoch vložiť celkovo 599.000 korún (približne 24.000 eur) a následne ju previesť na sporiaci účet.

Detektívi protikorupčnej polície tok finančných prostriedkov vyšetrujú ako legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Tie prepadávajú v prospech štátu, uvádza iDNES.cz. Spis plánujú odovzdať kriminalistom v Zlíne, ktorí už majiteľa účtu stíhajú za všeobecné ohrozenie.

Policajti zo severnej Moravy medzitým upozornili na ďalší možný prípad otravy metanolom - 63-ročného muža, ktorého už hospitalizovali. 

Kriminalisti kvôli metanolu doteraz obvinili viac ako 40 ľudí. Na vrchole pomyselnej pyramídy podľa nich stojí dvojica mužov, ktorá jedovatú zmes namiešala a pustila do obehu, napísal portál iDNES.cz. Jeden z nich s políciou plne spolupracuje a podrobne im popísal celú distribučnú sieť. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona