Česká polícia zaznamenala prítomnosť Nočných vlkov, presúvajú sa aj na autách

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 18:44 • 2 min
Česká polícia zaznamenala prítomnosť Nočných vlkov, presúvajú sa aj na autách

PRAHA - Česká polícia zaregistrovala na území krajiny viacero osôb, otvorene sa hlásiacich k ruskému motocyklistickému klubu Noční vlci.

slovakia

left justify in out

Títo ľudia sa zúčastnili na spomienkových akciách pri príležitosti ukončenia druhej svetovej vojny a na území ČR sa iba časť z nich prepravuje na motocykloch, ostatní využívajú na presuny automobily. Ochrancovia verejného poriadku však v tejto súvislosti nemuseli zasahovať pri žiadnych mimoriadnych udalostiach. Vyplýva to z dnešných informácií českých elektronických médií.
     

Už vo štvrtok sa na pietnom akte v Ostrave zúčastnili, ako potvrdil hovorca českého policajného prezídia Jozef Bocán, štyri osoby s označením klubu Noční vlci na odevoch. Nešlo však o ľudí, ktorí by sa na územie Česka dostali po avizovanej trase z Ruska na motocykloch.
     

Z okolia Přerova polícia hlásila pohyb motocyklistov a automobilov s osobami, ktoré sa hlásia k Nočným vlkom a na územie Európskej únie sa sčasti dostali z Ruska tranzitom cez Poľsko. O kolónach však hovoriť nemožno, dodali policajné zdroje.
     

Práve medzi Varšavou a Moskvou vyvolalo rozhodnutie poľskej strany nevpustiť skupinu motocyklistov smerujúcich pri príležitosti 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny do Berlína značné napätie. Ruská strana odovzdala poľskej veľvyslankyni v Moskve diplomatickú nótu, v ktorej vyjadrila neľúbosť nad krokom Varšavy požadujúc jeho vyčerpávajúce zdôvodnenie.
     

ČR i Nemecko avizovali, že akciu motocyklistov z Ruska nezabezpečia a varovali pred prípadným porušením platných zákonov z ich strany.
     

Akcia klubu blízkeho ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorého členovia podporili anexiu Krymu i proruských separatistov na východe Ukrajiny, vyvolala u viacerých politikov v stredoeurópskom regióne dojem, že ide o provokáciu.
     

Rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF dnes s odvolaním sa na hovorcu viedenskej polície informoval, že v hlavnom meste alpskej republiky zatiaľ nikto nepožiadal o povolenie mítingu Nočných vlkov. Ak však niektorí z nich zamieria do rakúskej metropoly hoci v sobotu s cieľom pokloniť sa pamiatke padlých červenoarmejcov pri ich tamojšom pamätníku a položiť k nemu vence, potom o súhlas, či povolenie ani nemusia žiadať, ak to nebude mať mítingový charakter, dodal hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies