Česká polícia zasahovala proti radikálom na protirómskom proteste v Ostrave

NETKY.SK • 28 September 2013, 07:45 • 2 min
Česká polícia zasahovala proti radikálom na protirómskom proteste v Ostrave

OSTRAVA - Česká polícia sa počas piatkových večerných protirómskych protestov v Ostrave dostala do stretov so stovkami radikálov, informoval spravodajský server iDnes.cz.

slovakia

left justify in out

Polícia prehradila radikálom cestu a vzduchom podľa servera nelietali len ostré slová, ale i kamene a delobuchy. Množstvo radikálov sa na akciu dostalo prostredníctvom protirómskeho mítingu Robotníckej strany na neďalekom námestí.

"Niekoľko stoviek ľudí sa vybralo k ubytovni, ale cestu im zahradili ťažkoodenci. Vzduchom lietali rôzne predmety," citoval iDnes.cz. Policajti proti zruba 500 radikálom zakročili aj slzotvorným plynom, poriadok sa do mesta vrátil až po 20.00 h po tom, čo sa podarilo dav zatlačiť späť na námestie.  

Počas potýčok zatkli 21 ľudí vrátane niekoľkých žien, informoval na brífingu šéf polície Moravskosliezskeho kraja Tomáš Kužel. Niekoľko policajtov utrpelo ľahké zranenia - väčšinou od predmetov, ktoré na nich demonštranti hádzali. 

Kužel označil piatkový policajný zákrok za excelentný, citoval server. V niektorých ohľadoch bol podľa Kužela náročnejší, než pri augustovej protirómskej demonštrácii, keď zadržali 60 ľudí. "Ohľadne postupu boli oba zákroky na rovnakej úrovni, musíme však konštatovať, že agresivita niektorých jedincov stúpa," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies