Česká polícia zadržala hľadaného Turka s údajnými väzbami na teroristov

NETKY.SK • 25 November 2015, 18:02 • 2 min
Česká polícia zadržala hľadaného Turka s údajnými väzbami na teroristov

PRAHA - Medzinárodne hľadaného tureckého občana, po ktorom, pátral Interpol kvôli údajným väzbám na teroristov, zadržala česká polícia pri cestnej kontrole. Informáciu zverejnili dnes minister vnútra ČR Milan Chovanec a neskôr hovorkyňa královohradeckej polície Ivana Ježková.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne bol 30-ročný muž kontrolovaný po vytipovaní vozidla s cudzím evidenčným číslom. Napokon sa vďaka policajnej databáze zistilo, že bol v krajine pôvodu odsúdený za kriminálny delikt s teroristickým podtextom a odvtedy sa vyhýba nástupu na výkon trestu. Muža odsúdili za napojenie na organizáciu s politickými záujmami nezlučiteľnými so štátnym zriadením Turecka, poznamenala Ježková. Dodala, že Turek zostáva zadržaný a pripravuje sa podnet na jeho vzatie do vydávacej väzby.

 


Chovanec sa na svojom konte na Twitteri obmedzil na informáciu o zadržaní medzinárodne hľadanej osoby podozrivej z kontaktov s teroristami. Súčasne poďakoval policajtom za dobrú prácu a poznamenal, že toto zadržanie je dôkazom funkčnosti prijatých bezpečnostných opatrení po teroristických útokoch v Paríži.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies