Česká polícia zadržala dodávku s desiatkami irackých migrantov

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 15:08 • 2 min
Česká polícia zadržala dodávku s desiatkami irackých migrantov

PRAHA - Česká Polícia zadržala v pondelok ráno na diaľnici D5 pri obci Heřmanova Huta v smere na hraničný priechod Rozvadov dodávku s 31 utečencami z Iraku. Zadržala aj rumunského vodiča, ktorý je podozrivý z trestného činu prevádzačstva. Informoval o tom na svojej internetovej stránke Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

"Zatiaľ vieme to, že ide o štyri iracké rodiny. Nikto z nich nemá povolenie na vstup ani na pobyt na našom území a po zadržaní boli všetci prevezení na policajné stanice na vykonanie prvotných úkonov. O vodičovi vieme, že je rumunskej národnosti. Riadil bielu dodávku s britskou poznávacou značkou," povedala hovorkyňa cudzineckej polície Kateřina Rendlová.


Polícia teraz musí pre skupinu zadržaných osôb zabezpečiť tlmočníkov a zistiť, či nemajú v niektorej európskej krajine podané žiadosti o azyl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona