Česká polícia vyšetruje výbuchy vo Vrběticiach ako úmyselný trestný čin

NETKY.SK • 5 December 2014, 07:35 • 2 min
Česká polícia vyšetruje výbuchy vo Vrběticiach ako úmyselný trestný čin

ZLÍN - Polícia prekvalifikovala výbuchy v muničnom sklade v moravskej obci Vrbětice na úmyselný trestný čin všeobecného ohrozenia. Pôvodne vyšetrovala prvé explózie ako všeobecné ohrozenie z nedbalosti. Českému spravodajskému portálu Novinky.cz to dnes potvrdila hovorkyňa zlínskej polície Monika Kozumplíková.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie prvých explózií bolo prekvalifikované už pred niekoľkými týždňami. "Teraz oba výbuchy vyšetrujeme ako úmyselné. Nemáme potvrdenú žiadnu súvislosť medzi nimi," dodala policajná hovorkyňa. Kozumplíková však neuviedla, čo viedlo políciu k zmene.
      

Vyšetrovatelia predpokladajú úmysel pri stredajšom výbuchu skladu č. 12 aj pri predchádzajúcej explózii skladu č. 6 z polovice októbra. Páchateľovi hrozí za úmyselné všeobecné ohrozenie osem až 15 rokov väzenia. Obyvatelia obcí Haluzice a Lipová, ktorí boli v stredu po výbuchu v sklade č. 12 evakuovaní, sa do svojich domovov ešte nemôžu vrátiť. Návrat bude možný najskôr v piatok, napísal český portál iDNES.cz.
      

Prvé explózie v areáli muničného skladu ostravskej firmy Imex Group, neďaleko mesta Valašské Klobouky v okrese Zlín, sa ozvali v polovici októbra, keď si vyžiadali životy dvoch zamestnancov firmy, a pokračovali mesiac. Keď chceli pyrotechnici zvyšnú muníciu v stredu odviezť do skladov v okrese Pardubice, ozvali sa ďalšie výbuchy približne kilometer od miesta pôvodných explózií, pripomenul web Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies