Česká polícia vypočula v kauze Nagyová šéfa Vojenského spravodajstva

NETKY.SK • 26 September 2013, 19:25 • 2 min
Česká polícia vypočula v kauze Nagyová šéfa Vojenského spravodajstva

PRAHA - Vyšetrovatelia kauzy Nagyová vypočuli dnes Rostislava Pilca, povereného riadením českého Vojenského spravodajstva. Na jeho výsluchu v Prahe nechýbal ani vrchný olomoucký štátny zástupca Ivo Ištvan.

slovakia

left justify in out

Na verejnosť vďaka informáciám advokáta Jiřího Matznera preniklo, že Pilcova výpoveď sa pohybovala iba vo všeobecnej rovine, týkala sa jeho funkcie a plnenia úloh inštitúcie, ktorú dočasne riadi, pretože o sledovaní Radky Nečasovej podľa vlastných slov nevedel. Matzner v prípade zneužitia Vojenského spravodajstva na nezákonné sledovanie civilistov vrátane bývalej manželky expremiéra Petra Nečasa zastupuje obvineného exšéfa spravodajstva Milana Kovandu. Advokát dúfa v pozitívny dôsledky dnešnej výpovede na jeho mandanta, potvrdil však, že očakáva predvolania ďalších svedkov.

Za nezákonným monitorovaním expremiérovej manželky a ďalších dvoch zamestnancov Úradu vlády bola podľa vyšetrovateľov Nagyovej snaha dotlačiť Nečasa k rozvodu. Bez vedomia ministra obrany sa tak dohovorila s Kovandom, ale i jeho predchodcom vo funkcii Ondrejom Páleníkom a spravodajcom Janom Pohůnkom na monitoringu vtedy premiérovej manželky. Neskôr Nagyová nechala sledovať aj svojho vodiča Jiřího Pertla a jeho priateľku z Úradu vlády ČR Alenu Hegerovú, pričom ju k tomu viedla snaha zabrániť špekuláciám médií o jej vzťahu s premiérom. Pre Petra Nečasa mala kauza fatálne dôsledky, popri rozvode s matkou svojich štyroch detí prišiel o post predsedu vlády i lídra občianskych demokratov. Expremiér v uplynulých dňoch uzavrel manželstvo s Janou Nagyovou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies