Česká polícia: Správy o hroziacich teroristických útokoch nie sú pravdivé

NETKY.SK • 3 August 2016, 13:07 • 2 min
Česká polícia: Správy o hroziacich teroristických útokoch nie sú pravdivé

PRAHA - České policajné prezídium sa začalo zaoberať falošnými správami o hroziacich teroristických útokoch, ktoré sa šíria predovšetkým na internete. Polícia upozornila, že ide o poplašné správy a v súčasnosti nemá informácie, že by v Česku hrozilo nebezpečenstvo útoku. Policajti nepokladajú príbehy, ktoré sa objavujú najmä na sociálnych sieťach, za pravdivé.

slovakia

left justify in out

Informácie dnes priniesol český spravodajský portál Novinky.cz.

 

Hovorkyňa policajného prezídia v ČR Ivana Nguyenová vysvetlila, že na internete sa šíria rôzne pozmenené príbehy - napríklad ten, že občan nájde peňaženku s finančnou hotovosťou, vyhľadá jej majiteľa, ktorým je moslim, a peňaženku mu vráti. Podľa slov hovorkyne moslim poctivého nálezcu z vďačnosti varuje, aby určitý čas nechodil na určité miesta, napríklad do konkrétneho nákupného centra, alebo aby necestoval hromadnou dopravou, napríklad nejakou linkou metra.

 

Pod vplyvom týchto správ, ktoré sa všeobecne označujú ako HOAX, sa na políciu obracajú ľudia s obavami z terorizmu.

 

Správami sa okrem českej polície zaoberá aj sekcia terorizmu a extrémizmu v novovzniknutej Národnej centrále proti organizovanému zločinu (NCOZ), dodal portál Novinky.cz.

 

Nguyenová zdôraznila, že aj keď české úrady momentálne nemajú informácie o hroziacom riziku teroristického útoku, neustále platia preventívne bezpečnostné opatrenia, napríklad zvýšená hliadková činnosť na vybraných miestach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies