Česká polícia rozbila alkoholovú mafiu

NETKY.SK • 17 Január 2014, 15:19 • 2 min
Česká polícia rozbila alkoholovú mafiu

PRAHA – Českej polícii sa podarilo rozbiť alkoholovú mafiu v Česku. Ako v piatok informoval vrchný prokurátor v Olomouci Pavel Komár, počas viacerých zásahov zhabala polícia 2,29 milióna litrov nezdaneného liehu a obvinila 15 osôb.

slovakia

left justify in out

Sedem z nich zostáva vo väzbe. Za šéfa kriminálnej skupiny označil zlínskeho podnikateľa Radka Březinu. Ten ponúkal jednému z policajtov úplatok vo výške desať miliónov českých korún a čelí taj aj obvineniam z korupcie. „Skupina bola tak dobre usporiadaná, že niesla všetky znaky organizovanej zločineckej skupiny a môžeme ju označiť za mafiu,“ konštatoval podľa iDNES.cz Komár s tým, že medzi zadržanými sú osoby zo všetkých úrovní gangu.

Skupina podľa prokuratúry podnikala asi od roku 1997 až do súčasnosti. Polícia na gang prišla po minuloročnej afére s jedovatým alkoholom obsahujúcim metanol. Skupina využívala k trestnej činnosti viacero liehovarenských firiem ako Morávia-chem, Energoinvest, Likérka Drak, Likérka Daněk, Verdana alebo Biotech. Operácia vyvrcholila v utorok, keď stovky policajtov uskutočnili raziu na viacerých miestach Moravy. Počas nich zaistili vyše dva milióny nezdaneného liehu. Odhadované škody, ktoré vznikli štátu, predstavujú vyše tri miliardy českých korún.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies