Česká polícia pri rakúskych hraniciach testuje, ako by zvládla nápor migrantov

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 13:30 • 2 min
Česká polícia pri rakúskych hraniciach testuje, ako by zvládla nápor migrantov

PRAHA - Približne 200 českých policajtov a 20 colníkov nacvičuje dnes od 9.00 h ochranu pred možným náporom migrantov - simuluje ich príchod a skúša, ako postupovať pri znovuzavedení kontrol na hraniciach.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom na svojej webovej stránke Český rozhlas (ČRo).


Akcia s názvom Vlna sa odohráva pri hraniciach s Rakúskom, presnejšie na hraničných priechodoch v Mikulove a Dolním Dvořišti a tiež na časti takzvanej zelenej hranice. Úlohy migrantov sa v rámci cvičenia zhostili študenti českých policajných škôl.


"Bude prechádzať autobus, ktorý zastaví ešte pred hraničným priechodom pred územím Českej republiky. Odtiaľ vyjde väčšia skupina nelegálnych migrantov a následne sa bude simulovať ich zaistenie," načrtol ešte dnes ráno český policajný prezident Tomáš Tuhý. Dodal, že nasledovať bude prevoz týchto "migrantov" a ich identifikácia.


Českí policajti si pri cvičení odskúšajú napríklad aj fungovanie registračných miest, ktoré už používa Macedónsko či Maďarsko. Využijú tiež novú techniku na overovanie platnosti dokladov či kontroly odtlačkov prstov. Cestovanie z Rakúska či do Rakúska by akcia podľa českého policajného prezídia ovplyvniť nemala.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies