Česká polícia pátra po odosielateľovi vražedného balíčka s náložou

NETKY.SK • 16 Január 2014, 17:41 • 2 min
Česká polícia pátra po odosielateľovi vražedného balíčka s náložou

PRAHA - Česká polícia pátra po odosielateľovi balíčka obsahujúceho nástražný výbušný systém, ktorého explózia pripravila v stredu o život prevádzkového riaditeľa spoločnosti Albixon, vyrábajúcej bazény, v Osove v okolí Berouna.

slovakia

left justify in out

Keďže má polícia k dispozícii kamerový záznam z pošty v Prahe- Stodůlkách, zverejnila informáciu, že hľadaný muž má 40-50 rokov, je 175 centimetrov vysoký, zavalitejšej postavy a svetlej pleti. Podľa popisu bol opálený, na tvári mal tmavé strnisko, širší nos tmavé obočie. Na očiach mal tmavé okuliare a na hlave koženú čiapku, pripomínajúcu leteckú kuklu. Muž podal osudný balíček na spomínanej pošte v pondelok po 13.00 h a následne poštový úrad opustil. Informoval o tom námestník riaditeľa krajského riaditeľstva stredočeskej polície pre službu kriminálnej polície a vyšetrovania Michal Mazánek. Podľa jeho slov bol balíček adresovaný prevádzkovému riaditeľovi firmy, ktorého výbuch po otvorení zásielky usmrtil.

Ďalšie podrobnosti o charaktere nálože, trhaviny a ďalších technických aspektoch polícia zatiaľ nezverejnila. Vyšetrovatelia pracujú s viacerými verziami, ktoré však nechceli konkretizovať. Pripustili však, že im môže výrazne pomôcť výpoveď ženy, ktorá utrpela pri explózii ťažké zranenia v brušnej a hrudnej oblasti, ale aj na dolných končatinách, a popáleniny tváre. Záchranárom sa ju na mieste podarilo oživiť. Ďalšia osoba vyviazla s ľahšími zraneniami. Páchateľovi hrozí za zločin všeobecného ohrozenia aj výnimočný trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies