Česká polícia odhalila a rozbila medzinárodný gang v Karlovarskom kraji

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 18:15 • 2 min
Česká polícia odhalila a rozbila medzinárodný gang v Karlovarskom kraji

PRAHA - Gang cudzincov, ktorý zásoboval tržnice v okolí Chebu na západe ČR pašovanými cigaretami z Ukrajiny, Maďarska a Bulharska, odhalila a rozbila česká polícia. Informoval o tom internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorkyňu polície Kateřinu Böhmovú.

slovakia

left justify in out

Podľa jej slov príslušníci tímu Kobra realizovali v Karlovarskom kraji šesť domových prehliadok v nebytových priestoroch, pri ktorých zaistili cigarety za štyri milióny Kč a desiatky gramov drog. Pri akcii zadržali dve osoby, pátranie po ďalších pokračuje.

 

Zadržaných čaká trestné stíhanie v súvislosti s pašovaním tovaru, ako aj za narábanie s drogami. Najmenej u jedného z nich chce vyšetrovateľ navrhnúť uvalenie väzby. Tím Kobra tvoria kriminalisti, ako aj colníci a pracovníci finančnej správy. V Karlovarskom kraji pôsobí od júna 2014, pričom sa mu v priebehu roka 2015 podarilo odhaliť daňové úniky v objeme desiatok miliónov Kč, a to predovšetkým pri obchodovaní s tabakovými výrobkami a minerálnymi olejmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies