Česká polícia obvinila z nelegálneho obchodovania s drogami aj štyroch Slovákov

NETKY.SK • 19 Január 2015, 15:00 • 2 min
Česká polícia obvinila z nelegálneho obchodovania s drogami aj štyroch Slovákov

PRAHA - Česká polícia v spolupráci so slovenskými a bulharskými kolegami obvinila celkovo 15 ľudí z nelegálneho obchodovania s drogami, a to v dvoch prípadoch.

slovakia

left justify in out

Policajti skonfiškovali obvineným lieky na výrobu pervitínu alebo už hotovú drogu, informoval dnes spravodajský server iDNES.cz. Zadržaní sa nachádzajú vo väzbe a hrozí im desať až 18 rokov väzenia.
     

Polícia v rámci prvej operácie, nazvanej Rubella, podozrieva osem obvinených, väčšinou Bulharov, z výroby pervitínu. Zhabala u nich 50 kilogramov tabletiek s pseudoefedrínom, z ktorých je možné vyrobiť až desať kilogramov drogy. Pri pouličnom predaji by za ňu mohli dostať najmenej desať miliónov českých korún, ale pri vývoze do cudziny až osemkrát viac.
     

Podozriví prevážali lieky ukryté v autách. Nakupovali ich v Turecku za cenu, ktorá je polovičná v porovnaní s cenou v Českej republike. Podľa Národnej protidrogovej centrály (NPC) doviezli väčšinu liekov autom do Poľska a odtiaľ do ČR.
     

Druhá operácia polície sa nazývala Siesta. Obvinených je sedem ľudí za vývoz jedného kilogramu pervitínu a troch kilogramov marihuany. Drogy podľa NPC putovali niekoľkými kuriérnymi trasami z Ústeckého kraja na východné Slovensko. V tomto prípade česká polícia trestne stíha sedem ľudí - troch Čechov a štyroch Slovákov. Nachádzajú sa vo väzbe.
   

V Česku sa ročne spotrebuje približne šesť ton pervitínu, doplnil informácie server iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona