Česká polícia chytila vietnamského pašeráka, v kufry mal 10 kilogramov čistého pervitínu

NETKY.SK • 16 Október 2015, 12:50 • 2 min
Česká polícia chytila vietnamského pašeráka, v kufry mal 10 kilogramov čistého pervitínu

PRAHA - Českí policajti chytili 30-ročného Vietnamca, ktorý v kufri vozidla značky Škoda Fabia prevážal desať kilogramov pervitínu za približne desať miliónov korún (vyše 369.000 eur). Zadržaného už tamojší kriminalisti obvinili a hrozí mu 12 rokov za mrežami. Oznámila to dnes hovorkyňa polície Zuzana Týřová, ktorej slová citoval spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podozrivé vozidlo sa policajti pokúsili zastaviť v utorok pri meste Františkovy Lázně, muž v aute sa im však snažil ujsť. Bezpečnostné zložky podozrivého napokon chytili a z následného laboratórneho rozboru vyplynulo, že v aute prevážal čistý pervitín.

 

 

"Také množstvo čistého pervitínu v kryštáloch sme dosiaľ nezadržali. Muža i drogu na mieste prevzali kriminalisti z tímu Krystal, ktorý na území Karlovarského kraja bojuje s nebývalým nárastom predaja drog, v posledných rokoch hlavne vo vietnamských tržniciach," dodala pre Právo Týřová. Českí kriminalisti tohto muža v stredu obvinili zo spáchania zvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby a iného zaobchádzania s omamnými a psychotropnými látkami a s jedmi. O uvalení väzby by mal podľa Noviniek sudca rozhodnúť dnes.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies