Češka po pôrodoch zavraždila svoje tri deti, dostala 22 rokov

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 14:02 • 2 min
Češka po pôrodoch zavraždila svoje tri deti, dostala 22 rokov

BRNO - Krajský súd v Brne dnes poslal na 22 rokov do väzenia 31-ročnú ženu, ktorá po dvoch pôrodoch zavraždila svoje tri deti. Ich telá polícia objavila v lete 2013 v igelitových taškách v pivnici ošarpaného rodinného domu vo Vlasaticiach pri Brne.

slovakia

left justify in out

Znalci pred súdom vypovedali, že z nájdených telesných pozostatkov nie je možné presne zistiť, ako zomreli dvojičky, ktoré žena porodila v máji 2012. Tretie telíčko bolo podľa znalca z ústavu súdneho lekárstva Jana Krajsu oveľa zachovanejšie a patrilo donosenému dievčatku bez zjavných vývojových porúch. "Čas smrti je možné odhadnúť na niekoľko týždňov, maximálne šesť mesiacov pred jeho objavením," citoval ho server Novinky.cz.

Predseda senátu Tomáš Kurfiřt zdôvodnil výnimočný trest tým, že žena vraždila opakovane a ani jeden zo znalcov nezistil nič v jej zdravotnom stave, čo by ukazovala na možnosť nepríčetnosti vyvolanej tehotenstvom či pôrodom, čím argumentoval jej obhajca.

Podľa obžaloby sa žena rozhodla deti usmrtiť pre zlú finančnú situáciu v rodine už v čase, keď otehotnela. Lekára počas tehotenstva nenavštevovala a porodila doma na gauči. Deti zrejme udusila a potom telá v igelitke ukryla do pivnice.

Obhajca odsúdenej Miloš Hoff sa pred rokovacou sálou vyjadril, že sa voči rozsudku odvolá. Tvrdí, že znalci venovali vyšetreniu jej psychického stavu iba tri hodiny, čo považuje za nedostatočné, informovali Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies