Češka po 3 mesiacoch v kóme porodila: Dieťa je zdravé, ale ona je stále v bezvedomí

NETKY.SK • 9 Február 2016, 18:00 • 2 min
Češka po 3 mesiacoch v kóme porodila: Dieťa je zdravé, ale ona je stále v bezvedomí

BRATISLAVA - Medicínsky zázrak, toto hovoria lekári o prípade mladej ženy.

slovakia

left justify in out

Žena mala v októbri autonehodu a pri tom bola už v 5. mesiaci tehotenstva. Utrpela vážne poranenia mozgu a krčnej chrbtice a zostala v bezvedomí. Dieťaťu sa ale nič nestalo. Po troch mesiacoch, čo ležala vo fakultnej nemocnici v Brne, porodila cisárskym rezom zdravého chlapčeka.


Pôrod pacientky v kóme je ojedinelou udalosťou, povedala primárka II. anesteziologicko-resuscitačného oddelenia nemocnice Dagmar Seidlová.


Lekári vo Fakultnej nemocnici v Brne museli počkať, než dieťa dorastie do pôrodnej váhy, a až potom žene urobiť cisársky rez. Narodil sa tak zdravý chlapček, ktorý vážil 1970 gramov a jeho príbuzní ho pomenovali Daniel.


Dieťa zostalo ešte pár týždňov v nemocnici a potom si pre neho prišla švagriná ženy. Lekári dúfali, že žena sa vďaka pôrodu zobudí, ale bohužiaľ sa tak nestalo.

 

O tom, že porodila, teda žena ani nevie.


"Pacientka je vo vegetatívnom stave, čo znamená, že nereaguje na vonkajšie podnety, ale má stabilné vegetatívne funkcie," uviedol pre tlačový hovorca FN Brno Pavel Zara.

 

Jej stav sa ale trochu zlepšil. Začala otvárať oči, snaží sa posadiť a fixuje pohľad.


Žena bude prevezená do nemocnice v pražských Střešoviciach, kde sa na jej prípad špecializujú odborníci. Celá jej rodina verí, že sa uzdraví a bude si môcť pochovať svojho malého chlapčeka. Lekári jej dávajú veľkú nádej. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona