Česká pašeráčka drog v Brazílii: Mafia vám nikdy nepomôže, keď vás odsúdia

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 10:56 • 2 min
Česká pašeráčka drog v Brazílii: Mafia vám nikdy nepomôže, keď vás odsúdia

PRAHA - Celkove 150 Čechov je po celom svete vo väzení pre nelegálny obchod s drogami alebo ich prechovávanie, informoval dnes Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

Priblížil prípad Češky Magdy, ktorá si v brazílskom Sao Paule odpykáva takmer šesťročný trest. Na začiatku pritom bola jazda načierno v pražskej MHD, ktorá dospela až k exekúcii, dlh totiž narástol na 18.000 Kč (približne 680 eur).

 

Pristala na ponuku kamaráta, ktorý ju poslal po drogy do Brazílie. Mala za úlohu previezť odtiaľ kokaín ukrytý v podšívke kabeliek do Macedónska, ale zadržali ju už na letisku v Sao Paule a odsúdili pôvodne na osem rokov väzenia. Po odvolaní jej trest skrátili na päť rokov a osem mesiacov.

 

Česká konzulka v Sao Paulu Lucie Lachoutová Natal da Luz upozornila, že väzenia sú v Brazílii preplnené a ak nemá odsúdený prácu, je odkázaný na to, čo mu posielajú príbuzní či priatelia.

 

Po odpykaní si polovice trestu prepustili Magdu na slobodu, ale nesmie opustiť Brazíliu a musí sa pravidelne hlásiť polícii. O to, z čoho bude žiť a kde zloží hlavu, sa musí starať sama.

 

"Mafia neberie ohľad na to, či vás zatvoria alebo nezatvoria, má z toho biznis. Človek ide na vlastnú päsť a je tu sám za seba. Mafia mu nikdy nepomôže, keď sa dostane do väzenia. Človek stratí všetko a strávi roky života vo väzení," povedala Českému rozhlasu Magda.

 

Dúfa v ďalšie skrátenie trestu a sníva o vyhostení a návrate domov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies