Česká ODS dlhuje na zdravotnom a sociálnom poistení 6,5 milióna korún

NETKY.SK • 4 September 2014, 07:58 • 2 min
Česká ODS dlhuje na zdravotnom a sociálnom poistení 6,5 milióna korún

PRAHA - Česká Občianska demokratická strana (ODS) neplatila minimálne niekoľko mesiacov za svojich zamestnancov zdravotné a sociálne poistenie, informoval dnes spravodajský server iDnes.cz. Dlh ODS voči štátu podľa nej narástol až na 6,5 milióna českých korún.

slovakia

left justify in out

"Českej správe sociálneho zabezpečenia máme uhradiť 3,6 milióna korún. Už v júni minulého roka sme sa dohodli na splátkovom kalendári, ktorý dlžnú čiastku pokrýva splátkami do polovice roka 2015. So zdravotnými poisťovňami o splátkovom kalendári rokujeme a všetko postupne uhradíme," pripustil podľa iDnes.cz podpredseda ODS Martin Kupka.
      

Podľa predsedu ODS Petra Fialu predstavuje celková výška dlhov ODS 42 miliónov korún. Pre pravicovú konzervatívne-liberálnu stranu je však veľmi nepríjemné najmä to, že dlhuje aj štátu, ktorý by opäť rada riadila.

 

Lídri ODS všetko vysvetľujú dlhmi "nasekanými" predchádzajúcim vedením strany a nutnosťou prednostne sa vyrovnať s predchádzajúcimi veriteľmi, píše server. "Ak pred sebou hrniete dlhy, musíte niekedy uprednostniť veci, ktoré horia ďaleko viac než štát," povedal pre iDNES.cz pod podmienkou anonymity zdroj blízky vedeniu ODS. Aj predseda ODS Fiala tvrdí, že za dlhy strany môžu tí, ktorí ju viedli pred januárovým zjazdom v Brne. Expredseda ODS Petr Nečas sa k veci nechcel vôbec vyjadrovať. "Nemám k tomu žiadny komentár," uviedol.
      

Už v piatok sa až tritisíc občianskych demokratov zíde na mimoriadnom zjazde v Prahe. Vedenie chce členov pred októbrovými voľbami mobilizovať a motivovať, píše server. Z informácií, že strana dlhuje milióny štátu, však majú občianski demokrati pred voľbami evidentne strach. Zvlášť tí, ktorí sa budú uchádzať o miesta na radniciach a v senáte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies