Češka obrala o úspory 84-ročnú starenku z okresu Partizánske

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 12:04 • 2 min
Češka obrala o úspory 84-ročnú starenku z okresu Partizánske

PARTIZÁNSKE - Obvineniu zo zločinu podvodu čelí 27-ročná Klaudie z Českej republiky s prechodným pobytom na Slovensku. Žena, ktorá momentálne žije v Lučenci, obrala o úspory 84-ročnú starenku z okresu Partizánske, informovala dnes trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

slovakia

left justify in out

"Obvinená Klaudie spolu s ďalšou ženou po vzájomnej dohode koncom marca zavolala 84-ročnej babičke, predstavila sa ako jej priateľka a požiadala ju, aby jej požičala peniaze s tým, že ich v krátkej dobe vráti. Povedala, že pre ne pošle svoju asistentku," uviedla Antalová.

 

Češka podľa nej v krátkej dobe babičke niekoľkokrát opakovane volala a uisťovala sa, či jej peniaze požičia. "Keď k nej neznáma žena prišla, starenka jej najskôr peniaze nechcela dať s tým, že ju nepozná. Po telefonáte s podvodníčkou babička žene následne odovzdala 1900 eur. Keď poškodenej žene ani na druhý deň jej kamarátka peniaze nevrátila a zistila, že si od nej ani nič nepýtala, uvedomila si, že sa stala obeťou podvodu," doplnila.

 

Ženu, ktorá je podozrivá z podvodu, vypátrali policajti Odboru kriminálnej polície z Partizánskeho. "Za uvedený skutok, keďže ho spáchala na chránenej osobe, hrozí Klaudii v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Stíhaná bude väzobne," dodala Antalová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies