Češka nechala novorodenca v zime pri opustenom dome a odletela do zahraničia

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 14:15 • 2 min
Češka nechala novorodenca v zime pri opustenom dome a odletela do zahraničia

PRAHA - Pražská polícia podozrieva istú Češku z pokusu o vraždu po tom, čo v chladnom počasí opustila svoje šesťtýždňové dieťa pri neobývanom dome v mestskej časti Praha 4 a následne odletela z Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Dieťa našiel okoloidúci, ktorý bábätko zobral k sebe domov a zavolal na tiesňovú linku. Incident sa stal ešte 19. februára a podľa vyšetrovateľov vtedy teplota dosahovala jeden stupeň Celzia. Filipovi Slovákovi, ktorý dieťa našiel, dnes polícia a záchranári udelili za jeho počínanie mimoriadne ocenenie, uvádza portál TN.cz.

Žene hrozí pätnásť až dvadsať rokov za mrežami za pokus o vraždu dieťaťa. Kriminalistom sa ju však doteraz nepodarilo zadržať, keďže je v zahraničí. "Žena zatiaľ nebola zadržaná a na jej dolapení kriminalisti pracujú v rámci medzinárodnej spolupráce," vyjadril sa hovorca polície Jan Daněk.

Podľa informácií portálu iDNES.cz stará mama novorodeného chlapca už požiadala úrady o zverenie dieťaťa do jej starostlivosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies