Česká mena opäť posilnila! Je najsilnejšia za posledné roky

NETKY.SK • 22 November 2017, 12:58 • 2 min
Česká mena opäť posilnila! Je najsilnejšia za posledné roky

PRAHA - Česká koruna posilnila v stredu dopoludnia pod úroveň 25,50 Kč za euro. Dostala sa tak na najvyššiu úroveň od ukončenia intervencií Českej národnej banky (ČNB) v apríli tohto roka, zároveň však aj na najvyššiu hodnotu od marca 2013.

slovakia

left justify in out

Podľa ekonóma Komerčnej banky Mareka Dřímala koruna, ktorá sa dopoludnia dostala na 25,47 CZK/EUR, posilňuje pravdepodobne v dôsledku najnovších vyjadrení centrálnych bankárov. "Trhy prekvapil najmä guvernér Jiří Rusnok, podľa ktorého sú šance decembrového zvýšenia sadzieb ČNB 50 na 50," povedal Dřímal.

 

"Na ešte vyššiu úroveň by českú menu mohli posunúť nové priaznivé údaje z ekonomiky či vyjadrenia ďalších členov bankovej rady ČNB o potrebe sprísnenia menových podmienok. Tie budú podstatné aj pre možné zvýšenie sadzieb v decembri," dodal. Dřímal odhaduje, že koruna bude posilňovať aj v budúcom roku a k jeho záveru sa kurz môže dostať až na 24,70 CZK/EUR. Takýto vývoj nevylučuje ani analytik spoločnosti Akcenta Miroslav Novák.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies