Češka, ktorá sa stala obeťou útoku v Egypte, zomrela!

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 11:44 • 2 min
Češka, ktorá sa stala obeťou útoku v Egypte, zomrela!

PRAHA – Dnes české ministerstvo zdravotníctva vydalo smutnú správu. Lenka, ktorú pobodal na pláži v Egypte útočník počas jej dovolenky, zomrela.

slovakia

left justify in out

Iba 36-ročná Lenka, ktorá sa stala obeťou útoku prívrženca IS, tzv. osamelého vlka, z večera na ráno podľahla svojim zraneniam. „Z Egypta prišla v noci smutná správa. Naša pacientka skonala. Úprimnú sústrasť všetkým blízkym,“ uviedol na svojom Twitteri český minister zdravotníctva Miloslav Ludvík.

 

Do Káhiri už vycestoval súdny lekár, ktorý má na starosti ohliadku jej tela. Ten rozhodne o tom, či pitvu vykonajú lekári v Egypte, ale jej nebohé telo prevezú do Čiech. Podľa dostupných informácii príčinou jej smrti je zlyhanie srdca.

 

Útok sa stal 14. júla v obľúbenom letovisku Hurghada. Šialenec doplával na hotelové pláže a zabil dve ženy nemeckej národnosti a ďalšie štyri tažko zranil. Medzi napadnutými bola aj Lenka, ktorú útočník stihol bodnúť až šesť krát. Po prevoze do nemocnice sa tunajším lekárom podarilo stabilizovať jej stav a všetko nasvädčovalo tomu, že Lenka bude po dlhdobej liečbe v poriadku. 

 

Začiatkom týždňa sa jej zdravotný stav začal rapídne zhoršovať v dôsledku infekcie, ktorá napadla jej telo. Český tím doktorov, ktorí bol vyslaný do Egypta na pomoc, krátko po prílete skonštatoval, že jej nevedia nijakým spôsobom pomôcť. Lenka behom pár hodín upadla do stavu klinickej smrti. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona