Česká koruna spevnila na nový rekord od konca intervencií, je blízko 26 Kč/euro

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 14:08 • 2 min
Česká koruna spevnila na nový rekord od konca intervencií, je blízko 26 Kč/euro

PRAHA - Kurz českej meny zaznamenal dnes dopoludnia posilnenie oproti euru až na 26,03 Kč. Je tak najsilnejší od ukončenia intervencií Českej národnej banky (ČNB) začiatkom apríla a zároveň aj od začiatku novembra 2013, než centrálna banka intervencie s cieľom oslabiť korunu spustila.

slovakia

left justify in out

"Česká koruna sa naďalej drží na dostrel od 26 Kč za euro a zdá sa, že si letnú atmosféru zatiaľ celkom užíva. Zatiaľ to vyzerá tak, že nielenže stávkari na zisky koruny majú dostatok trpezlivosti, ale v tejto chvíli prichádzajú aj noví, ktorí korune pomáhajú k silnejším hodnotám," povedal hlavný ekonóm Patria Finance Jan Bureš.

 

Českej mene podľa neho momentálne pomáha najmä priaznivá globálna klíma, s ktorou sú spokojné všetky rozvíjajúce sa trhy. To sa prejavuje aj rastom cien akcií rozvíjajúcich sa trhov, ktoré od začiatku roka posilnili takmer o 25 %.

 

"Globálna klíma ale dokáže byť vrtkavá. Korune však v najbližšom období bude pomáhať ešte ČNB, ktorá trhy pomerne aktívne pripravuje na prvý rast úrokových sadzieb," dodal Bureš.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies