Češka Klára Koukalová ukončila svoju tenisovú kariéru

NETKY.SK • 26 September 2016, 15:51 • 2 min
Češka Klára Koukalová ukončila svoju tenisovú kariéru

PRAHA - Česká tenistka Klára Koukalová ukončila svoju kariéru. Tridsaťštyriročná pražská rodáčka o tom informovala na facebooku.

slovakia

left justify in out

Niekdajšia 20. hráčka svetového rebríčka WTA vo dvojhre získala tri singlové tituly na hlavnej profesionálnej úrovni z pätnástich finálových pokusov (Hertogenbosch 2005, Portorož 2005, Florianópolis 2014) a pridala štyri trofeje vo štvorhre, v ktorej najvyššie figurovala na 31. pozícii v renkingu. Na grandslamovej úrovni sa v singli dostala do osemfinále na Wimbledone 2010 a Roland Garros 2012. Nepríjemnou anomáliou bolo jej dvanásť prehier v 1. kole US Open z rovnakého počtu vystúpení.

"V ostatných mesiacoch sa pre mňa hra, ktorú som odmalička milovala, stala zamestnaním a nepredstavovala to, čo by mala na prvom mieste - radosť. A práve v tom nastal zásadný zlom. Ako hovoril pán Tkaloun, čiže Zdeněk Svěrák, vo filme Vratné lahve: ´Já už tu nie som rád´. Myslím si, že po 20 rokoch na okruhu už na to mám právo. Verte mi! Nerúham sa. Len som po zrelej úvahe dospela k záveru, že moja hra už nie je taká, aby ma napĺňala," napísala Koukalová, ktorá napokon naposledy bola v akcii v júnovej kvalifikácii Wimbledonu a v 1. kole nestačila na Lichtenštajnčanku Stephanie Vogtovú.

"Počas celej kariéry som chodila na kurt vyhrať! Bolo jedno, kto stojí na druhej strane - či Serena, ale hocikto iný. Jednoducho som verila vo svoje schopnosti a zručnosti," rekapitulovala Koukalová a poďakovala sa priaznivcom za podporu: "Niečo úžasné sa končí a ja dúfam, že niečo možno ešte úžasnejšie na mňa čaká."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies