Česká kapela Tata Bojs plánuje v novembri koncert v Bratislave

NETKY.SK • 13 Október 2015, 09:54 • 2 min
Česká kapela Tata Bojs plánuje v novembri koncert v Bratislave

BRATISLAVA - Česká kapela Tata Bojs vystúpi 21. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon. Koncert sa bude konať v rámci série NouveauNu.Night. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal za 12 eur.

slovakia

left justify in out

Po ich vypredaní sa cena zvýši na 15 eur. Muzikanti prídu predstaviť aj piesne z najnovšieho albumu A/B, ktorý vyšiel 9. októbra. Nahrávka obsahuje celkovo 13 skladieb, medzi nimi sú aj piesne Antikvariát, Kamarádky, S ní či Rubik a Kubrick, v ktorej hosťujú Jan Burian a Marek Eben. Formácia je spokojná aj so zvukom nahrávky.

 

"Nemyslím si, že by sme sa vedome rozhodli pre nejaký zvuk. A už vôbec nie z hľadiska jeho prípadnej prístupnosti. Je to skôr tak, že zvuk si vyberie nás. Respektíve, vypýtajú si ho pesničky. Je ale pravda, že sa nám chcelo na platni použiť trochu viac elektroniky, ochutiť ju zvukom osemdesiatych rokov. Ale takým tým súčasným zvukom z rokov osemdesiatych. Aj keď sme mali na začiatku nejakú zvukovú víziu, boli sme vlastne pomerne prekvapení, ako sa z albumu vykľula celkom počúvateľná popová nahrávka," uviedli Mardoša a Milan Cais.


Kapela Tata Bojs vznikla v roku 1988 a v súčasnosti ju okrem Caisa a Mardošu tvoria aj Vladimír Bár, Dušan Neuwerth a Jiří Hradil. Debutovali v roku 1991 albumom Šagali Šagáli, po ktorom nasledovali nahrávky ako napríklad Ladovo album (1995), Jaro/Divnosti (1997), Ukončete nás (1997), Nekonečná stanice (1998), Futuretro (2000), Termixes (2001), Biorytmy (2002), Attention! (2002), Nanoalbum (2004), Kluci kde ste? (2007), Smetana (2008) s Ahn Triom, Ležatá osmička (2011) a spomínaná novinka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies