Česká firma vyrába šperky z popola zosnulých: Svoju činnosť si nechala patentovať

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 12:00 • 2 min
Česká firma vyrába šperky z popola zosnulých: Svoju činnosť si nechala patentovať

Česká firma Memory Crystal si dala výrobu svojich spomienkových predmetov patentovať.

slovakia

left justify in out

V Česku je výroba pietnych predmetov čoraz žiadanejšia. Venuje sa tomu spoločnosť Memory Crystal, ktorá si svoj postup najnovšie nechala aj patentovať.

 

Zakladateľ spoločnosti Dalibor Novák je vyštudovaný sklár. Inšpirácia na výrobu pamätných predmetov z popola zomrelých prišla podľa jeho slov v zahraničí. Začal sa zaoberať myšlienkou, ako skombinovať sklo a popol. „Bol som prekvapený, že sa stalo niečo úžasné, keď popol reagoval so sklárskou sklovinou.“ Tak sa zrodil jeho nápad.

 

Prvé výrobky išli do predaja v roku 2006 a momentálne sú čoraz žiadanejšie. „Najčastejšie ľudia kupujú pamätné sklo v podobe srdiečka, od srdiečka do dlane po srdce v srdci. Toto klienti skutočne volia najčastejšie, pretože je tam tá symbolika lásky najsilnejšia.“

 

Firma však vyrába aj zaujímavejšie, ale aj drahšie predmety. Z pramienkov vlasov a z popola je možné vyrobiť diamanty, ktoré sa následne vsádzajú do rôznych šperkov.

 

Tieto spomienkové predmety si každý mesiac objedná viac ako 300 zákazníkov a spoločnosť svoje výrobky vyváža do 11 krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies