Česká EPH kupuje podiel v maďarskej elektrárni Mátra

NETKY.SK • 15 December 2017, 06:00 • 2 min
Česká EPH kupuje podiel v maďarskej elektrárni Mátra

BRATISLAVA - Konzorcium spoločností EP Power Europe (EPPE) zo skupiny EPH a Status Power Invest Kft. (SPI), ktorú kontroluje maďarský investor Lőrinc Mészáros, oznámilo vo štvrtok podpísanie zmluvy o kúpe 72,6-percentného podielu v maďarskej elektrárni Mátrai Erőmű Zrt. (Mátra) v držbe RWE Power a EnBW.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom spoločnosť EPH v tlačovej správe. Firmy SPI a EPPE, ktorá je 100-percentnou dcérskou spoločnosť EPH, majú v konzorciu rovnaký podiel, teda 50 %. RWE Power predáva 50,9 % a EnBW 21,7 % spoločnosti Mátra. Zmluvné strany sa dohodli, že nebudú zverejňovať cenu alebo iné podrobnosti o transakcii.

Mátra je druhým najväčším výrobcom elektriny v Maďarsku s inštalovanou kapacitou 960 MW. Elektrinu vyrába spaľovaním lignitu, biomasy, plynu a s využitím fotovoltaických systémov. Mátra takisto vlastní a prevádzkuje dve povrchové lignitové bane Visonta a Bükkábrány. Tie sa nachádzajú v blízkosti elektrárne.

Transakcia ešte podlieha schváleniu príslušnými protimonopolnými úradmi. Zavŕšenie transakcie sa očakáva počas prvého štvrťroka 2018.

Energetický a priemyselný holding (EPH) je vertikálne integrovaná energetická skupina, ktorá vlastní a prevádzkuje aktíva v Českej republike, na Slovensku, v Nemecku, v Taliansku, v Spojenom kráľovstve a v Maďarsku. Skupina sa skladá z viac ako 50 spoločností, ktoré zamestnávajú takmer 25 000 ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies