Česká cestovka Quality Travel vyhlásila úpadok, poškodil ju aj terorizmus

NETKY.SK • 26 September 2016, 18:39 • 2 min
Česká cestovka Quality Travel vyhlásila úpadok, poškodil ju aj terorizmus

BRNO- Brnianska cestovná kancelária Europa Trip - Quality Travel ukončila svoju činnosť a vyhlásila úpadok. Na webových a facebookových stránkach firmy to uviedol konateľ Marek Malý.

slovakia

left justify in out

Jedným z dôvodov podľa neho bolo "neseriózne konanie obchodných partnerov". Zároveň požiadal dotknutých klientov, aby sa obrátili na poisťovňu, ktorá má ich pohľadávky vyrovnať. Informoval o tom server novinky.cz.

 

Malý sa klientom za súčasnú situáciu ospravedlnil a dodal, že všetky pohľadávky klientov na predané zájazdy kancelárie bude riešiť Slavia poisťovňa, s ktorou má brnianska cestovka uzatvorené poistenie proti úpadku. Ako dodal, cestovná kancelária je poistená na viac než 14 miliónov Kč (518.116 eur), čo by malo pokryť pohľadávky všetkých klientov.

 

Podľa Malého časť viny na tejto situácii má aj zahraničný partner. "Napriek tomu, že sme niekoľko sezón úspešne spolupracovali, tento rok uprednostnil klientov z iných krajín, kde očakával vyšší okamžitý zisk," podotkol konateľ.

 

Ďalším negatívnym faktorom, ktorý ovplyvnil osud cestovnej kancelárie, bola nepokojná situácia v celej Európe v dôsledku teroristických útokov. Quality Travel sa totiž zameriavala práve na Európu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona