Česká cestovka Hellas skrachovala: V zahraničí zostalo 120 turistov!

NETKY.SK • 13 August 2014, 17:49 • 2 min
Česká cestovka Hellas skrachovala: V zahraničí zostalo 120 turistov!

PRAHA - Prostějovská cestovná kancelária (CK) Hellas - nejen Řecko skrachovala. Informoval o tom server iDNES.cz, ktorý sa odvolal na správu portálu Invia.cz.

slovakia

left justify in out

Firma zanechala v Grécku 120 turistov.
     

Na krach spoločnosti upozornil cestovateľský portál Invia. Podľa neho je to tretia skrachovaná spoločnosť v tohtoročnej turistickej sezóne. Pád firmy potvrdila Asociace českých cestovních kanceláří a agentur aj poisťovňa Generali, v ktorej bola cestovka poistená proti úpadku.
     

Podľa Generali má spoločnosť v Grécku 120 klientov. Ako povedal hovorca poisťovne Jiří Cívka, klientov postupne kontaktuje asistenčná služba. "Prvých deväť turistov by sa letecky malo vrátiť dnes," dodal.
     

"V odvetví som podnikala 21 rokov, počas ktorých s nami vycestovalo takmer 100.000 klientov," povedala Šárka Trunečková, majiteľka spoločnosti Hellas - nejen Řecko. Cestovná kancelária bola podľa nej poistená na 3,9 milióna Kč (140.091 eur), čo by malo na vysporiadanie nárokov klientov stačiť.
     

Ako uviedla, súčasnú situáciu zapríčinilo niekoľko faktorov. Jedným z dôvodov je situácia v hlavnej destinácii Grécku, ďalej nízke ceny zájazdov, oslabenie kurzu koruny a v neposlednom rade platobná neschopnosť partnerov cestovky. Zaplatené zájazdy, ktoré sa neuskutočnia, má celkovo asi 250 zákazníkov. Tí si môžu do šiestich mesiacov uplatniť svoje nároky v Generali.
     

Cestovná kancelária sa zameriavala na zájazdy do Grécka, Bulharska a Chorvátska. Prevádzkovala aj poznávacie zájazdy po Európe a predávala zájazdy ďalších cestovných kancelárií. V tomto roku je to už tretia cestovná kancelária, ktorá vyhlásila úpadok. V máji to bola pražská cestovná kancelária Conti a v júli CK monmare z Brna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies