Česká centrálna banka menovú politiku nezmenila

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 15:09 • 2 min
Česká centrálna banka menovú politiku nezmenila

PRAHA - Česká centrálna banka bude naďalej brániť posilňovaniu svojej národnej meny voči euru. Rozhodla o tom na štvrtkovom zasadaní.

slovakia

left justify in out

Banka potvrdila záväzok, že prinajmenšom do začiatku roka 2015 nedovolí korune oproti euru vzrásť na viac ako na úroveň zhruba 27 CZK/EUR. Uviedla však, že sa zvýšila pravdepodobnosť dlhšieho uplatňovania tejto politiky.

 

Banka zároveň vo štvrtok ponechala svoju dvojtýždňovú repo sadzbu na rekordnom minime 0,05 %, na ktorom je už od novembra 2012. Česká centrálna banka začala intervencie s cieľom oslabiť korunu vlani v novembri, aby bojovala proti riziku deflácie. Minulý týždeň však guvernér banky Miroslav Singer v blogu na internetovej stránke banky uviedol, že českí spotrebitelia a firmy začínajú robiť "normálne" nákupné a investičné rozhodnutia po období očakávania poklesu cien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies