Česká automobilka Avia má neistú budúcnosť

NETKY.SK • 19 November 2013, 09:31 • 2 min
Česká automobilka Avia má neistú budúcnosť

PRAHA - Český výrobca automobilov Avia sa opäť nachádza v neistote. Indickí majitelia spoločnosti totiž nekomunikujú ani s českým vedením firmy a ani s ruskou firmou GHP, ktorá by chcela Aviu odkúpiť.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál ihned.cz. Ruský investor dal ponuku na odkúpenie spoločnosti s tým, že zachová výrobu nákladných automobilov. Podľa ihned.cz sa však už štvrťroka nič nedeje.

"Rusi vôbec nevedia, či je ich ponuka pre vlastníkov Avie zaujímavá,“ povedal bývalý šéf spoločnosti Avia Tomáš Jiřička, ktorý sa rokovaní zúčastnil. Predpokladá, že sa žiadna dohoda neuskutoční. Indickí majitelia sa mali pôvodne vyjadriť do polovice septembra, potom do konca októbra. Nedodržali však ani jeden z týchto termínov. 

O tom, čo sa deje v materskej indickej spoločnosti Ashok Leyland, nič nevie ani súčasné vedenie Avie. “Vôbec s nami nekomunikujú, ani riaditeľ nevie, čo bude ďalej,“ povedal šéf odborov Petr Rukavička. Spoločnosť zatiaľ funguje v istom "režime údržby" a pomaly čaká, kým vypredá vozidlá zo zásob.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies