Česi vyzbierali takmer štyri milióny korún pre rodiny vojakov zabitých v Afganistane

NETKY.SK • 13 August 2014, 09:04 • 2 min
Česi vyzbierali takmer štyri milióny korún pre rodiny vojakov zabitých v Afganistane

PRAHA - Takmer štyri milióny korún už vyzbierali Česi na pomoc rodinám piatich českých vojakov, ktorí zahynuli v júli počas misie v Afganistane.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes Český rozhlas.
      

Špeciálne konto pod záštitou Charity Českej republiky zriadili kolegovia padlých vojakov. Prispievať bude možné až do septembra tohto roku.  "Je tam aktuálne 3,9 milióna korún (140.000 eur). Výťažok zbierky bude rozdelený rovnakým dielom týmto piatim rodinám," uviedol hovorca charity Jan Oulík. 
      

Pamiatku vojakov si uctia dnes večer aj benefičným koncertom v pražskom Divadle Broadway. Vystúpia na ňom napríklad Helena Vondráčková, Monika Absolonová a Support Lesbiens. V priebehu večera sa budú dražiť zberateľské predmety venované na tento účel známymi osobnosťami. 
      

Podľa organizátorov zo Zväzu vojakov z povolania má koncert vyjadriť morálnu podporu pozostalým po piatich zabitých výsadkároch i ďalšiemu vojakovi, zranenému pri inom útoku, ako aj všetkým ostatným Čechom slúžiacim v Afganistane.
     

 Piatich výsadkárov stratila česká armáda po útoku samovražedného atentátnika neďaleko základne Bagram z 8. júla. Priamo na mieste zahynuli štyria vojaci, ďalší podľahol ťažkým zraneniam krátko po prevoze do Českej republiky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies