Česi využijú proti Slovákom aj Sobotku, Čáslavu či Novotného

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 15:51 • 2 min
Česi využijú proti Slovákom aj Sobotku, Čáslavu či Novotného

PRAHA - V kádri českej hokejovej reprezentácie na tohtotýždňové dva prípravné zápasy so Slovenskom v Jihlave je až 29 hokejistov, z toho traja brankári, desať obrancov a šestnásť útočníkov.

slovakia

left justify in out

S tímom trénera Vladimíra Růžičku sa budú pred štvrtkovým a piatkovým duelom pripravovať už aj obrancovia Petr Čáslava a Michal Kempný a útočníci Michal Birner, Jiří Novotný, Radek Smoleňák a Vladimír Sobotka. Mužstvo po minulotýždňových stretnutiach v Nórsku opustili Filip Novák, Petr Zámorský a Jakub Lev. Informácie zverejnil web Českého zväzu ľadového hokeja.

 

Česi sa zišli v utorok v pražských Letňanoch, kde v stredu absolvujú dva tréningy a vo štvrtok predpoludním rozkorčuľovanie. Podvečer od 17.00 h nastúpia potom v Jihlave, kde je v piatok od 18.00 h na programe aj ďalší duel. So Slovenskom sa Česko stretlo doteraz 58-krát, 38-krát vyhralo a trinásťkrát prehralo. Stretnutia sú súčasťou série Euro Hockey Challenge, Česi v Lillehammeri zdolali Nórov 4:0 a 1:0. Na Horácky štadión do Jihlavy sa reprezentačný hokej vracia po 29 rokoch, v roku 1986 tam vtedy výber ČSSR zdolal Švédsko 6:3. Vo vtedajšej zostave federálnej reprezentácie figuroval aj súčasný tréner Česka Vladimír Růžička či legendy Dominik Hašek, Igor Liba a Dušan Pašek.

Nominácia reprezentácie Česka na prípravné zápasy so Slovenskom (zdroj: web ČSLH):
Brankári: Jakub Kovář (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň), Jan Lukáš (HC Sparta Praha)
Obrancovia: Miroslav Blaťák (Avangard Omsk, Rus./KHL), Petr Čáslava (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Bohumil Jank (Mountfield Hradec Králové), Jakub Jeřábek (HC Škoda Plzeň), Michal Kempný (Kometa Brno), Jan Kolář (Admiral Vladivostok, Rus./KHL), Jakub Krejčík (Örebrö, Švéd.), Vojtěch Mozík (HC Škoda Plzeň), Jakub Nakládal (TPS Turku, Fín.), Martin Pláněk (Mountfield Hradec Králové)
Útočníci: Michal Birner (KalPa Kuopio, Fín.), Tomáš Filippi (Bílí Tygři Liberec), Petr Koukal (Jokerit Helsinki, Fín./KHL), Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk, Rus./KHL), Jiří Novotný (Lokomotiv Jaroslavľ, Rus./KHL), Petr Pohl (Eisbären Berlín, Nem.), Lukáš Radil (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Ondřej Roman (HC Vítkovice Steel), Martin Růžička (Traktor Čeľabinsk, Rus./KHL), Dominik Simon (HC Škoda Plzeň), Radek Smoleňák (MoDo, Švéd.), Vladimír Sobotka (Avangard Omsk, Rus./KHL), Vladimír Svačina (HC Vítkovice Steel), Jakub Valský (Bílí Tygři Liberec), Martin Zaťovič (Lada Togliatti, Rus./KHL), Tomáš Zohorna (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies