Česi vyhoreli v koncovke, do Talianska pôjdu s nožom na krku

NETKY.SK • 7 September 2013, 09:49 • 2 min
Česi vyhoreli v koncovke, do Talianska pôjdu s nožom na krku

PRAHA - Kapitán českej futbalovej reprezentácie Tomáš Rosický po prekvapujúcej prehre 1:2 s Arménskom v piatkovom zápase kvalifikácie MS 2014 priznal, že jeho tímu chýbala na dosiahnutie lepšieho výsledku kvalita a väčší dôraz v koncovke.

slovakia

left justify in out

Na čele B-skupiny si upevnili pozíciu Taliani, ktorí po triumfe 1:0 nad Bulharskom majú pred Balkáncami komfortný 7-bodový náskok a postup na šampionát v Brazílii takmer vo vrecku.

Česi si prehrou s Arménskom skomplikovali situáciu. Sú tretí so stratou jedného bodu na druhých Bulharov, no rovnako 9 bodov ako oni majú na konte po piatku aj Dáni a Arméni. "Chýbal nám väčší hlad po góloch. V takom zápase, keď máme toľko šancí, musíme loptu dotlačiť do brány silou. Aby letela do siete spolu s dvoma obrancami. Chýbal dôraz, pokoj v koncovke, to nás stálo zápas. Nechcem z toho viniť len útočníkov, to by nebolo fér. Celé mužstvo musí viac jazdiť, byť v šestnástke súpera drzé. Posledných 30 minút sa hralo na jednu bránu, to sme mali zužitkovať," citoval portál idnes.cz slová 32-ročného špílmachra českého tímu, ktorý v 70. minúte vyrovnávajúcim gólom vlial nádej do radov domáceho favorita. Arméni však rozhodli o svojom triumfe v samom závere, keď po rýchlom útoku v nadstavenom čase strelil víťazný gól Gevorg Ghazarjan.

"Postúpiť na šampionát bude bez debaty strašne ťažké. Ale pokiaľ nejaká malá šanca existuje, stojí za to o ňu bojovať," dodal dlhoročný legionár Arsenalu Londýn. Už v utorok čaká na Čechov poriadne tvrdý oriešok - Taliansko, nad ktorým potrebujú vyhrať. To však bude chcieť aj domáca "squadra azzurra", aby si zaistila definitívne postup na MS. "Bude to náročné, všetci to vieme. Ale, ako dali Arméni gól nám, tak to môže trafiť Talianom niekto z nás," verí Rosický. Pragmaticky vidí situáciu okolo postupu tréner českého národného tímu Michal Bílek, ktorého odvolanie si žiadali diváci mohutným skandovaním pokriku "Bílek ven". "Pred zápasom sme boli v situácii, že zo štyroch stretnutí musíme tri vyhrať. Teraz už máme len tri pokusy. Hráči sa nadreli, mali prevahu, ale finálna fáza nám nešla. Gólom na 1:1 sme sa dostali do hry a v závere aj do šancí, ale bohužiaľ sme sa už nepresadili. Teraz už nemáme priestor na zakopnutie," dodal Bílek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies