Češi uvalili na rumunského prevádzača vyšetrovaciu väzbu

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 18:25 • 2 min
Češi uvalili na rumunského prevádzača vyšetrovaciu väzbu

PRAHA - Vyšetrovaciu väzbu uvalili dnes na 23-ročného rumunského vodiča, v ktorého motorovom vozidle s britským evidenčným číslom našla česká policajná hliadka v pondelok pri kontrole na diaľnici D5 v okolí Plzne 31 utečencov z Iraku.

slovakia

left justify in out

Rumun čelí obvineniu z prečinu organizovania a umožnenia nedovoleného prekročenia štátnej hranice, ktorý mal spáchať za odplatu ako člen organizovanej zločineckej skupiny. V prípade potvrdenia viny mu hrozí až päť rokov za mrežami.

 

Mladý muž podľa slov sudcu Mareka Poláčka pre denník Právo a internetový server Novinky.cz poprel trestnú činnosť a argumentoval svojou verziou, o ktorej však sudca nechcel s ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie uviesť detaily.

 

Sudca sa stotožnil návrhom štátnej zástupkyne Jany Cimickej, ktorá iniciovala uvalenie väzby z obáv, že by zadržaný mohol v prípade prepustenia na slobodu pokračovať v trestnej činnosti, ovplyvňovať svedkov, ukrývať sa a mariť tak vyšetrovanie. Všetkých zadržaných utečencov vrátia späť do Maďarska, kde požiadali o azyl, informovali oficiálne české zdroje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies