Česi sú vo štvrťfinále, poradili si z Kazachstanom 3:1

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 17:54 • 2 min
Česi sú vo štvrťfinále, poradili si z Kazachstanom 3:1

MOSKVA - Hokejisti Česka si ako prví zaistili miestenku vo štvrťfinále 80. MS v Rusku. Vo svojom piatom zápase potvrdili pozíciu favorita a zvíťazili nad Kazachstanom 3:1. Zverenci Vladimíra Vůjtek sú so 14 z 15 možných bodov na čele A-skupiny. Jediný bod stratili po nájazdovom triumfe s Lotyšskom. Kazachstan je s dvomi bodmi posledný v skupine.

slovakia

left justify in out

Česi odohrajú ďalší zápas v nedeľu 15. mája o 15.15 SEČ proti Dánsku, hokejisti Kazachstanu budú hrať už v sobotu o 19.15 h proti Lotyšsku.

 

A-skupina (Moskva):

 

Česko - Kazachstan 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

 

Góly: 7. Plekanec (Pastrňák, Červenka), 43. Plekanec (Pastrňák), 59. Kousal (Birner, Řepík) - 56. Dawes (Boyd, Triasunov). Rozhodcovia: Gebei (Maď.), Mayer (USA) – Nieminen (Fín.), ŠEFČÍK (SR),

 

vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

 

Zostavy:

 

Česko: Francouz – Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kundrátek, Kempný, Doudera – Pastrňák, Plekanec, Červenka – Birner, Kovář, Řepík – Kašpar, Zohorna, Kousal – Filippi, Koukal, Jarůšek – Zaťovič

 

Kazachstan: Kolesnik - Triasunov, Semjonov, Savčenko, Lipin, Korabejnikov, Lakiza, Lobanov, Kairov - Bochenski, Boyd, Dawes - Krasnoslobodcev, Ivanov, Rymarev - Puškariov, Solarjov, Markelov - Grents, Panšin

 

Českí reprezentanti išli do zápasu ako favoriti a svoju úlohu v prvej tretine potvrdili, keď súpera prevýšili herne i strelecky (16:6). O úvodný gól sa postaral v 7. minúte Plekanec. Prvý zásah mu síce rozhodcovia neuznali pre údajný ofsajd, no druhý o pár sekúnd neskôr už platil. Pastrňák vypálil od modrej a český kapitán dorazil puk do siete - 1:0. Viac z hry mali Česi aj v ďalšom priebehu úvodnej časti, no gól už nepridali.

 

Prostredné dejstvo bolo oveľa vyrovnanejšie a aj Kazachstan si vypracoval viacero šancí. Vyrovnať mohol v 33. minúte pri vlastnom oslabení, no prečíslenie nedotiahol do úspešného konca. Česi udreli opäť v 43. minúte a opäť sa presadil Plekanec, ktorý z pravého kruhu prestrelil Kolesnika.

 

Prvú polovicu tretej tretiny hrali vo veľkej pohode a kontrolovali priebeh, no v druhej časti začali robiť chyby a súperi sa dostali do niekoľkých dobrých šancí.

 

V 56. minúte prišla ukážková akcia Boyda s Dawesom a druhý menovaný znížil na 2:1. Česi si však situáciu ustrážili a v 59. minúte uzavrel skóre do prázdnej bránky Kousal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona