Česi spoločnú súťaž so Slovákmi nechcú: Je to rana pod pás, vraví Holeša

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 11:45 • 2 min
Česi spoločnú súťaž so Slovákmi nechcú: Je to rana pod pás, vraví Holeša

Bratislava - Spoločná česko-slovenská súťaž mužov v hádzanej na jeseň tohto roku neodštartuje. Napriek predbežnej dohode zväzov i klubov oboch krajín o obnovení interligy (HIL) projekt napokon stroskotal.

slovakia

left justify in out

"Dúfam, že táto rana pod pás od českých mužských klubov sa neprejaví negatívne na našich korektných vzťahoch s českým zväzom," reagoval šéf Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša.

 

Obnovená súťaž mala odštartovať v sezóne 2017/2018 za účasti šiestich slovenských a desiatich českých tímov. Spoločná česko-slovenská súťaž mužov sa už hrala v rokoch 2000 až 2005, jej pokračovanie teraz stopla neochota väčšiny českých klubov.

 

"Na základe uplynutia posledného termínu pre záväzné a súhlasné vyjadrenie českých klubov sa projekt spoločnej česko-slovenskej ligy týmto dňom zastavuje," uviedol v utorok v oficiálnom stanovisku Slovenský zväz hádzanej.

 

"Pripomeniem, že 26. apríla 2016 práve české kluby požiadali o možnosť utvoriť spoločnú súťaž v hádzanej mužov zo slovenskými tímami. Oba národné zväzy na základe tejto dohody pripravili reglementy národných súťaží pre ročník 2016/2017 tak, aby tímy umiestnené na postupových miestach štartovali v novom ročníku 2017/2018 už v spoločnej česko–slovenskej súťaži mužov. V januári 2017 však došlo k nami nepochopiteľnému a ťažko akceptovateľnému konaniu 10 českých klubov, ktoré pod zámienkou rôznych z väčšej časti nezmyselných podmienok začali tlačiť na Český zväz hádzanej a oznámili nezáujem prihlásiť sa do spoločnej súťaže mužov," vysvetlil genézu projektu Holeša. 

 

Prezident SZH zdôraznil, že Slovenský zväz hádzanej spolu s Českým zväzom hádzanej urobili počas uplynulých šiestich mesiacoch všetko pre to, aby mohla spoločná liga odštartovať.

 

"Oba zväzy pripravili spoločnú súťaž pre ročník 2017/2018 v spolupráci s generálnym partnerom súťaže na takej úrovni, aké hádzaná mužov v tomto priestore nikdy nemala, a to nielen po športovej, ale aj po ekonomickej stránke. Napriek tomu a v rozpore s nielen zdravým rozumom, ale aj za cenu hrubého, arogantného a nekorektného postoja 10 českých klubov voči slovenským klubom, tieto kluby odmietli projekt spoločnej súťaže," uviedol Holeša a za nemenný postoj a férovosť poďakoval dvom českým celkom - HC Zubří a HC Dukla Praha.

 

"Za Slovenský zväz hádzanej musím vyjadriť veľkú ľútosť, že tento projekt sa nepodarilo rozbehnúť. Na druhej strane je dobré spoznať partnera pred tým, ako sa s ním vydáte na dlhú spoločnú cestu. Teraz v spolupráci s našimi klubmi začneme pripravovať nový ročník súťaže mužov a verím, že sa nám ho podarí pripraviť tak, aby bol príťažlivý pre kluby, ako aj pre všetkých fanúšikov hádzanej. S Českým zväzom hádzanej nás nielen v tomto roku čakajú mnohé spoločné projekty a dúfam, že táto rana pod pás od českých mužských klubov sa neprejaví negatívne na našich korektných vzťahoch," dodal Holeša.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies