Česi sa vrátili do kempov, ich prevádzkovatelia vlani uvítali vyše milión hostí

NETKY.SK • 21 Február 2016, 13:42 • 2 min
Česi sa vrátili do kempov, ich prevádzkovatelia vlani uvítali vyše milión hostí

PRAHA - Dovolenka v prírode okorenená praskaním ohňa a kŕkaním žiab slávi v Česku veľký návrat na výslnie.

slovakia

left justify in out

Do českých a moravských kempov po dlhých rokoch zavítalo viac než milión hostí. Medziročne to predstavuje rast o 21 %. Štatistické čísla tak robia z kempov relatívne najúspešnejší druh ubytovania. Informoval o tom server E15.cz.

 

"Rekordný rast ubytovania v kempoch je okrem iného odrazom investícií a s nimi súvisiacim zlepšením kvality poskytovania služieb. Dôkazom toho môže byť napríklad nedávne 1. miesto v rebríčku holandského cestovateľského serveru zoover.nl," povedala hovorkyňa agentúry CzechTourism Martina Fišerová. Podľa nej svoju úlohu zohralo aj zhoršenie bezpečnostnej situácie v niektorých obľúbených destináciách Čechov a menová politika Českej národnej banky, ktorá zdražuje dovolenku v cudzine.

 

Predseda Asociácie kempov ČR Bohumil Starý dopĺňa ďalšie dieliky do úspešne zloženej mozaiky. "Slnečné počasie minulé leto pobytom v prírode prialo, ľudí to ťahalo k vode," uviedol. Podľa neho si do kempov stále častejšie nachádzajú cestu rodiny s deťmi, ktorým nezostávajú peniaze na zahraničnú dovolenku a napriek tomu chcú stráviť voľno mimo domova. "Vplyv má, samozrejme, aj túžba po prírode a romantike," doplnil Starý.

 

Druhou veľkou skupinou hostí sú potom solventnejšie páry, ktoré jazdia do kempov "vyvenčiť" svoje obytné autá a karavany. Trh s nimi vlani vzrástol, od roku 2012 sa ich v Česku predáva vyše 1000 ročne. Analytik portálu Dokempu.cz Aleš Hanzl pripomína, že rastie aj dopyt po stanoch a vybavení do prírody. "Všetky minuloročné vplyvy budú zrejme pokračovať aj v tomto roku a ak nám bude v lete priať počasie, môžeme očakávať podobne silnú sezónu aj tento rok," dodal Hanzl.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies